• De Schransbuurt viert feest • Uitbaters gezocht • Met belgerinkel naar de winkel• Zet moeder in de zon …• Bouwvergunning Buurthuis• Lemen van historische schaapsstal• Vacatures bij de gemeente

De Schransbuurt viert feest
Naast de schranshoeve is nu ook het plein helemaal heraangelegd. Dit vieren we met een groot feest op zondag 29 mei van 11u tot 17u.
 
Van 11u tot 13u is er een grootse Bruegheltafel met o.a. frikadellen met krieken, pensen met appelmoes, boerenbrood, roerei met rookworst, gerookte forel met gesnipperde ui, een uitgebreid ontbijtbuffet met gevarieerde broodsoorten, ruim aanbod zoet en hartig beleg, koffiekoekjes, croissants, fruityoghurt, …  Nadien kan u nog lekker smullen van een dessertenbuffet met rijstpap, chocomousse, vlaai.
 
Inschrijven is verplicht en kan tot 20 mei bij Veerle Sas (014/50 74 82). Volwassenen betalen € 9,5, kinderen € 4,5. Prijzen zijn uitgezonderd drank.
 
In de namiddag is er heel wat te beleven in de Schransbuurt. Zo worden er o.a. oude volksspelen gespeeld met de buurtbewoners van de Schrans. Reuze gezelschapspelen zullen op het plein staan, Natuurpunt organiseert wandelingen langs de Aa vallei, vertrek om 13u30 en 15u30. In de moestuin van de Schrans kan u mee tuinieren met de werkgroep transitie of u kan een mandenvlechter aan het werk zien.
 
Om 15u wordt het plein officieel geopend.
 
Kom en geniet mee van deze heerlijke dag!
 
Dit feest is een samenwerking tussen de buurtbewoners van de Schransbuurt, enkele Vorselaarse verenigingen, de Schranshoeve, Gemeente Vorselaar, OCMW Vorselaar en Vormingplus Kempen.
www.schransbuurt.be
 
Uitbaters gezocht
 
Nieuwe kandidaten voor de concessie van de uitbating van de cafetaria van sporthal ‘De Dreef’ en de nieuwe, polyvalente zaal kunnen contact opnemen met de technische dienst.
 
Indienen van kandidaturen kan tot en met maandag 30 mei 2011 om 12u bij de technische dienst op het gemeentehuis.
 
Info: dirk.landuyt@vorselaar.be, 014/50 71 07
 
Met belgerinkel naar de winkel
Dit weekend begint de actie ‘Met belgerinkel naar de Winkel’.  Van 7 mei tot 11 juni sporen we iedereen in onze gemeente een maand lang aan om zijn boodschappen zoveel mogelijk met de fiets te halen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw gezondheid en uw portemonnee. Uw inspanningen worden bovendien ook nog eens beloond met prachtige prijzen in de tombola en een originele picknickponcho waarvoor u kan sparen.
 
 www.belgerinkel.be
 
Zet moeder in de zon …
Op 8 mei zetten we moeder in de zon, met een Vorselaarse geschenkenbon.
 
Vorselaarse geschenkenbons t.w.v. € 5 zijn een ideaal kado om moeder in de bloemetjes te zetten. U kan ze bij een 10-tal Vorselaarse handelaars aankopen, en bij een 40-tal Vorselaarse handelaars inwisselen.
 
U herkent de deelnemende handelaars aan de affiche.
 
 www.vorselaar.be 
 
Bouwvergunning Buurthuis
Het Buurthuis is een geliefde plek bij de Vorselaarse verenigingen. Het afdak achter het Buurthuis was aan vernieuwing toe. Het gemeentebestuur moest hiervoor een bouwvergunning aanvragen. Deze bouwvergunning is intussen verkregen. Nu kunnen we snel werk maken van een nieuw afdak voor het Buurthuis.
 
verenigingen@vorselaar.be, 014/50 71 25
 
 
Lemen van historische schaapsstal
De heropbouw van de historische schapenstal op het Schupleer is een door Leader goedgekeurd project voor Vorselaar. Natuurpunt Vorselaar nodigt alle belangstellenden uit op twee unieke werkdagen bij de heropbouw.
Tijdens het weekend van 7 en 8 mei  gaan we  de wanden van de stal met leem insmeren. Een unieke gelegenheid om deze oude ambacht uit te oefenen, onder deskundige begeleiding!

De plaatsen zijn beperkt. Wie inschrijft, krijgt nadien de nodige info over mee te brengen kleding en materiaal.
 
Info en inschrijven: dirk_willems@pandora.be, 014/50 12 63
 
Vacatures bij de gemeente
Vorselaar een fijne plek om te werken? Absoluut. Klein, maar met enorme ambitie!
 
Het gemeentebestuur van Vorselaar is op zoek naar begeleid(st)ers buitenschoolse kinderopvang (19/38) D-niveau, contract bepaalde duur.
 
Bekijk snel de aanwervingsvoorwaarden en functieomschrijving op de website.
 
Info: www.vorselaar.be, personeel@vorselaar.be, 014/507102